FAQ

Een 'freelancer' is een zelfstandige zonder personeel die tijdelijke, betalende opdrachten doet. Die freelancer is van niemand de werknemer, hij is leverancier van zijn eigen diensten.  
Eigenlijk zeg je als freelancer: dit kan ik goed en ik kan het voor jou doen als je wil. Wie jouw specifieke talent/expertise kan gebruiken, kan jou dus als freelancer inschakelen.  Meestal is dat tijdelijk en/of voor specifieke projecten. Als freelancer werk je nu eens twee dagen per week in een bedrijf, dan weer fulltime een week, dan weer maar een paar uur. Soms werk je bij je opdrachtgever, soms van thuis, soms elders. Soms werk je voor iemand voor wie je al eerder werkte en je hebt ook klanten die eenmalig van je talent zullen gebruikmaken.   De relatie tussen werkgever en werknemer is hiërarchisch: de werkgever leidt, houdt toezicht, heeft het gezag. Bij de zelfstandige freelancer is dat niet het geval. Jij komt met je opdrachtgever overeen wat waar, wanneer en hoe en hoeveel dat moet kosten.   Waar werknemers een vast loon krijgen, zal je als zelfstandige freelancer (m/v) jouw prestaties aan je opdrachtgevers factureren. Die opdrachtgever is jou geen vakantiegeld of 13de maand, geen gewaarborgd maandloon bij ziekte of betaalde feestdagen verschuldigd. Hij betaalt voor zijn zelfstandige freelancer(s) evenmin werkgeversbijdragen of bv. een ongevallenverzekering. Jij bent voor je opdrachtgever een leverancier. Voer je een werk goed uit, dan zijn alle credits voor jou. Voer je een werk niet goed uit, dan is het aan jou als freelancer om het recht te zetten. Jijzelf hebt het de vrijheid én de verantwoordelijkheid.
Om je profiel als freelancer te publiceren of om als werkgever een freelance opdracht te plaatsen moet je je inderdaad eerst registreren. Dan krijg je ook toegang tot ons gebruiksvriendelijk user-dashboard.
Voor Freelancers is Archifreelance volledig GRATIS. Voor werkgevers zijn er verschillende betalende pakketten ter beschikking (toegang Freelancer databank en plaatsen van Freelance opdrachten). Ontdek hier alle pakketten voor werkgevers.
Archifreelance.be staat open voor freelancers in de sectoren architectuur, interieur, bouw, epb, veiligheidscoördinatie, 3D, visualisatie en bouwcoördinatie. Elk profiel zal gescreend worden door ons team om de veiligheid en kwaliteit van ons niche platform te bewaken. We behouden ons het recht voor om een profiel niet te publiceren indien dit niet past binnen onze voorwaarden en visie. Archifreelance is geen vacatureplatform of cv-databank voor vaste contracten. Daarvoor verwijzen wij jou door naar ons jobplatform architectenjobs.be
Na gratis te registreren als werkgever kan je meteen gebruik maken van ons uitgebreid user-dashboard. Op 5min. kan je zelf een opdrachtomschrijving aanmaken. Je kiest een pakket en na een veilige online betaling staat je opdracht onmiddellijk online.
Ga vanuit je dashboard naar 'mijn profiel' en zet dan 'Profiel online zichtbaar?' op NEEN Van zodra je dit opnieuw op JA zet, zal je profiel terug op onze site verschijnen.
In je dashboard (en bij registratie) kan je opteren voor een openbaar profiel (of een niet-openbaar). Met een openbaar profiel kan je een profiel als freelancer publiceren of een opdracht als werkgever. Met een niet-openbaar profiel kan je als freelancer enkel solliciteren voor een opdracht of contact nemen met de werkgever (je kan geen eigen profielpagina publiceren). Voor een werkgever zijn er geen opties als niet-openbaar profiel.
Na 3 maand gaat je opdracht automatisch offline. Tenzij je ze zelf eerder hebt verwijderd met je gebruikersdashboard.
Na gratis te registreren als freelancer kan je meteen gebruik maken van ons uitgebreid user-dashboard. Op 15min. kan je zelf een uitgebreide profielpagina aanmaken.
Uiteraard kunnen uitzendkantoren, wervings- en recruteringskantoren ook opdrachten plaatsen op archifreelance.
Ons platform heeft een profielscore voor elke freelancer voorzien. Je kan pas solliciteren of een profiel publiceren indien je profielscore minstens 30% bedraagt. Een groen bolletje wil zeggen dat je profiel meer dan 75% werd ingevuld. Dit is het streefdoel. Groen geeft het meeste vertrouwen aan de werkgevers. Een blauw bolletje wil zeggen dat je profiel tussen 50% & 75% werd ingevuld. Dit kan beter... Een geel bolletje wil zeggen dat je profiel tussen 25% & 50% werd ingevuld. Dit geeft weinig vertrouwen...
Uiteraard niet. Ons platform staat in de eerste ten dienste van de sector en rekent geen enkele fee of commissie op gepresteerde opdrachten die via ons platform tot een overeenkomst zijn gekomen.
Neen, daarvoor kan je ons zusterplatform architectenjobs.be gebruiken
Om onze site spamvrij te houden worden de IP adressen van de meeste landen geblokkeerd. Enkel  (de ons omringende) europese landen krijgen toegang. Indien je bijvoorbeeld in het buitenland op reis zou zijn of indien je IP adres vanuit het buitenland zou gegenereerd worden, kan je mogelijks een security-page te zien krijgen en kan je de site niet gebruiken. Je kan ons altijd contacteren om je IP adres alsnog vrij te geven.
Vanuit je gebruikersdashboard => In de linker kolom zal je onderaan de rode tab 'profiel verwijderen' vinden. Let op: deze actie is onomkeerbaar.